Poradnik
Jak gotować bób?
Czyścimy kalendarze na lato, kiedy to świeży bób staje się dostępny w sklepach i na targach. Ten smakowity strąk, który…
Przepisy
Quiche z kurczakiem, rukolą i grzybami – tarta jako szybki sposób na wykwintny obiad
Quiche, czyli francuska tarta wywodząca się z Lotaryngii, to doskonałe danie na szybki, ale wykwintny obiad. Wspaniale smakuje na ciepło…
Kuchnia
Czy kawa naprawdę przedłuża życie?
Kawa to jeden z najbardziej popularnych napojów na świecie, ceniony za swój charakterystyczny smak, pobudzające działanie kofeiny oraz właściwości zdrowotne.…
Kuchnia
Skąd pochodzi sos tatarski?
Sos tatarski, choć swoją nazwę zawdzięcza ludowi Tatarów, w rzeczywistości nie ma związku z tradycyjną kuchnią tatarską. Istnieje wiele teorii…
Przepisy
Sernik z mlekiem w proszku – nowy obrot na klasycznym daniu
Sernik to klasyka polskiego ciasta, ale czy słyszeliście o serniku z mlekiem w proszku? To unikalna wersja tego ulubionego deseru,…