Poradnik
Makaron konjac: zdrowa alternatywa dla tradycyjnego makaronu
W świecie zdrowej żywności pojawia się coraz więcej ciekawych produktów, które mają na celu zastąpienie tradycyjnych dań ich zdrowszymi odpowiednikami.…
Poradnik
Jak usmażyć pierś kaczki?
Pierś kaczki to wykwintne danie, które kojarzy się z eleganckimi restauracjami i specjalnymi okazjami. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie,…
Poradnik
Jak uratować przesolone potrawy?
Czasami zdarza się nawet najlepszym kucharzom – potrawa okazuje się przesolona. Niezależnie od tego, czy doszło do tego przez nieuwagę,…
Przepisy
Domowe Drożdżowe Ciasto ze Śliwkami: Smak Tradycji i Lata
Słodkie, aromatyczne i przede wszystkim domowe – takie jest drożdżowe ciasto ze śliwkami. To jedno z tych dań, które przypominają…
Kuchnia
Sake: tradycyjny alkohol Japonii
Wprowadzenie do tradycyjnego alkoholu Japonii Sake, zwane również nihonshu, to japoński napój alkoholowy o głęboko zakorzenionych tradycjach i niezwykle ważnym…